sábado, 18 de febrero de 2012

TANCADA A L'I.E.S. BOCAIRENT

tancada a l'ies Bocairent


La nit del passat dimecres, els membres de l’AMPA, juntament amb els professors i un nombrós grup d’alumnes, ens tancavem al centre com a mesura de protesta davant les retallades que està patint l’educació pública i contra les mesures que el Decret-Llei, publicat el passat mes de gener, anuncia que, a partir de març, afectaran els centres educatius. Un membre del sindicat majoritari de l’educació, l’STEPV, ens va informar del contingut d’aquest decret i de quina manera afectarà l’educació dels nostres fills, per exemple:
– Les baixes del professorat no es cobriran fins que s’acumulen més d’una i, en qualsevol dels casos, una baixa quedarà sense cobrir, la qual cosa suposarà que els alumnes es queden sense que se’ls impartisca i avalue.
– Desapareixeran els suports, desdoblaments i mesures d’atenció als alumnes amb dificultats.
– Les classes augmentaran el número d’alumnes fins a trenta-cinc, uns deu alumnes més per aula que actualment.
– No ens concediran bono-llibres, beques de llibres, transport o menjador, unes ajudes fonamentals en la crisi que estem patint.
– S’augmentarà les hores de classe dels professors disminuint les hores d’atenció a l’alumne, la preparació d’activitats i projectes.
A més d’altres mesures que afecten les condicions laborals dels professors i, també, als alumnes que estan en Primària, que es quedaran sense mestres de suport en l’Educació Infantil, per la qual cosa els mestres no podran atendre necessitats bàsiques dels xiquets fora de l’aula en no poder deixar-los amb una altra mestra o mestre.
D’altra banda, Conselleria segueix sense pagar les despeses de manteniment dels centres; deu al voltant de sis mesos de despeses de l’any passat, acumulant més deute amb l’escola pública que amb la privada concertada, que ja ha cobrat quasi tot l’any passat.
En resum, les mesures urgents per a la reducció del déficit de la Generalitat afecten sobretot serveis bàsics com és l’educació pública. El Consell ens està fent responsables a les famílies de les despeses que han generat el déficit i fent-nos pagar les consequències d’anys i anys de saqueig de les arques públiques.
L’atac a l’educació pública, que és l’única que garanteix l’accés de tothom a l’ensenyament, ofegant-la econòmicament, comportarà una pèrdua irreparable de qualitat que pot comprometre el futur dels nostres fills. Per això, és important que tota la comunitat educativa: els professors, els alumnes i, de manera especial, els pares, participem units en tots els actes que s’organitzen en defensa de l’escola pública. Recordem que, el que està en joc és la formació que ha de garantir que els nostres fills tinguen un futur.

No hay comentarios: