viernes, 11 de junio de 2010

Descargar el archivo adjunto original



A l’Equip Directiu i Claustre de Professors:

Després de la Segona Avaluació, nombrosos pares i mares d’alumnes del centre s’han posat en contacte amb els membres de la junta de l’associació per tal d’expressar la seua preocupació respecte a l’empitjorament en els resultats acadèmics dels seus fills, però també per informar de casos concrets de problemes amb alguns professors o amb la directiva del centre. De fet, són molts els pares i mares, tant del poble com d’Alfafara, que estan valorant el canviar els seus fills d’institut per al proper curs.

Tots sabem que la causa principal del fracàs escolar és la manca de motivació de l’alumnat, i ahí tots, pares, mares i professors tenim part de responsabilitat, i en aquest sentit, els pares i mares reconeixem que tenim molta feina per fer. Però també el professorat haurà de fer un esforç. Cap la possibilitat que els alumnes estiguen contagiant la desmotivació als professors, i si això ocorre entrarem en un cercle del que serà difícil eixir. Mereix la pena que docents, psicòlegs i famílies treballem i fem l’esforç, i els donem una ensenyança de qualitat i el tracte respectuós que mereixen i d’altra banda necessari si volem inculcar-los el respecte per tots els components de la comunitat educativa.


El propòsit d’aquest escrit no és en absolut responsabilitzar l’equip docent dels resultats acadèmics dels alumnes, però si que ens agradaria fer una crida al professorat i a l’equip directiu per a que facen una reflexió profunda i un exercici d’autocrítica, i reconegen la part que els correspon. Els nostres fills, els vostres alumnes, mereixen un esforç addicional.


I és per l’interés que ens mou que, si es creu convenient, estem oberts a la possibilitat de promoure una reunió d’una representació de docents i pares-mares per a conversar i analitzar el problema i buscar possibles solucions entre tots. Esperem una resposta al respecte d’aquesta proposta.


Salutacions,


l’AMPA de l’IES de Bocairent

3 comentarios:

Rosa M. Belda dijo...

Sóc professora de l’IES de Bocairent i, casualment, m’he topat amb aquest escrit, mentre navegava, del qual no tenia cap notícia. Com que ningú al centre coneixiem de l’existència d’aquest escrit i de la vostra preocupació, la propera setmana el penjaré a la sala de professors. Tal com demaneu, seria convenient encetar un diàleg del qual pense que participarem amb interés el professorat. Tot i que només puc parlar a títol personal, em consta que més d'un professor estarà també interessat.

Atentament,
Rosa Belda

adcanimaciones dijo...

Pense que açò es déu a que a l'escola hi ha professors/es que no ensenyen el que deurien ensenyar, i que a més tant a l'escola com a l'institut hi ha professors que estan per civilitzar(educar), ja que s'ha donat el cas d'alguns alumnes que són agredits verbalment pels seus propis professors. Per tant, de qui és culpa: dels professors o dels alumnes, del sistema educatiu actual o dels pares? Pense que primer devem educar-nos nosaltres per poder atendre els problemes dels nostres alumnes, i després als alumnes, ja que els xiquets són com esponges que tot ho arrepleguen. També recorde un cas com a estudiant quan cursava 4t d'EGB on els professors/es no ens van ensenyar el que tocava, i la mestra que vaig tindre en 5é ens va haver de donar els coneixements que no vam aprendre durant els dos anys anteriors. Per tant pense que açò pot ser un motiu de que els alumnes estiguen desmotivats, ja que hi ha professionals de l'educació que no ens motiven, i estan ahi pels diners que es guanyen i per les vacances que tenen i no perquè realment els agrade aquesta professió. Aleshores pense que es deuria qüestionar deixar pas a la gent jove i fer que açò ens porte a bon lloc, però educant sempre des de casa, ja que l'escola no és l'únic lloc on s'ha d'educar als nostres joves, que per sort o per desgràcia viuen en un món consumista i no s'en adonen de les ventajes que té viure a un país com el que tenim, ja que tenim de tot i no sabem valorar-ho, només que quan no ho tenim.

adcanimaciones dijo...

Per cert, amb aquest comentari no tracte d'ofendre a ningú, sinó comentar la realitat que és viu al centre i donar el meu suport tant als bons professionals com als pares. Ja que a tots els centres educatius hi ha de tot: hi ha bons professionals i roïns professionals i el mateix amb els alumnes i els pares.